Matematik

Forklar T2 Fordoblingskonstant

13. juni 2009 af player_2 (Slettet)

har forstået at formlen til T2 Fordoblingskonstant er sådan:

T2 = Ln(2) / Ln (a)

f(x) = y = b*a^x = 2b

a^x = 2b / b = 2

ln(a)^x = ln(2)

x*ln(a) = ln(2)

x = lx(2) / ln(a)
 

Men hvad er det der sker i det jeg har markeret som fed..  Hvordan kan ln(a)^x blive til x*ln(a) ?

Forstår det nemlig ikke :-(

På forhånd tak

 


Brugbart svar (3)

Svar #1
13. juni 2009 af Dynin (Slettet)

#0 du mener vel ln(ax)=xln(a) ... som let vises

... ln(ax)=ln((eln(a))x)=ln(exln(a))=xln(a) hvor det udnyttes at a=eln(a)


Skriv et svar til: Forklar T2 Fordoblingskonstant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.