Matematik

Vækst i lineær, eksponentielle og potensfunktioner

14. juni 2009 af Ida3 (Slettet)

Hej!

Jeg har et enkelt spørgsmål:

Jeg ved at det i lineære funktioner er a som beskriver væksten, men gælder det samme for eksponentielle pg potensfunktioner?

På forhånd tak :)

Ida


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. juni 2009 af mathon

y = ax + b
dy/dx = a

y = b*ax
dy/dx = ln(a)*(b*ax) = ln(a)*y

y = b*xa
dy/dx = a*(b*xa-1) = (a/x)*(b*xa) = (a/x)*y = a*(y/x)


Skriv et svar til: Vækst i lineær, eksponentielle og potensfunktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.