Kemi
idealgaslov
12. december 2004 af
ChristinefraCG (Slettet)
jeg har fået stillet spørsmålet: Hvordan fremgår det fra idealgasloven, at en gas udvider sig, når den varmes.
hmm jeg kan ikke rigtigt forstå spørgsmålet, nogen der kan hjælpe?
og er der nogen der kan forklare mig sammenhængen?
hmm jeg kan ikke rigtigt forstå spørgsmålet, nogen der kan hjælpe?
og er der nogen der kan forklare mig sammenhængen?
Svar #1
12. december 2004 af Katty (Slettet)
Jvf. idealgasloven er voluminet af en gas givet ved:
V = n * R * T / p
hvor
n = stofmængde af pågældende gas
R = gaskonstanten (med passende enhed)
T = kelvintemperatur
p = tryk
Temperaturen T i kelvin står altså i brøkens tæller. Når T vokser, bliver tælleren større, dvs. der bliver et større tal at dividere med. Dette giver et større volumen.
V = n * R * T / p
hvor
n = stofmængde af pågældende gas
R = gaskonstanten (med passende enhed)
T = kelvintemperatur
p = tryk
Temperaturen T i kelvin står altså i brøkens tæller. Når T vokser, bliver tælleren større, dvs. der bliver et større tal at dividere med. Dette giver et større volumen.
Svar #2
12. december 2004 af frodo (Slettet)
du kan jo betragte n*R/p som værende en konstant, dvs, at disse fastholdes, mens kun V og T ændres, du får da:
V=k*T, altså er der ligefrem proportionalitet imellem V og T, dvs når T vokser, så vokser V, ogomvendt.
V=k*T, altså er der ligefrem proportionalitet imellem V og T, dvs når T vokser, så vokser V, ogomvendt.
Skriv et svar til: idealgaslov
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
