Fysik

nødhjælp (fysik eksamen på torsdag)

15. juni 2009 af ali112 (Slettet)

jeg skal op til fyisk eksamen på torsdag , og  jeg virkelig bang for at trække  solsystemet eller astronomi ..

hvis nu jeg trækker solsystemet, hvad kan jeg snakker om ?

hvis jeg trækker astronomi , hvad kan jeg snakker?

er der nogen som kan hjælper mig ved det .......

      


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. juni 2009 af Jerslev

#0: Du skal vel snakke om det, I har gennemgået i løbet af året.

- - -

mvh

Jerslev


Brugbart svar (0)

Svar #2
15. juni 2009 af sebastian.k (Slettet)

Jeg ved jo ikke hvad pensum er, men hvis du trækker solsystemet kan du komme ind på evt. verdensbilleder. Opfattelsen af universet gennem tiderne. Derefter komme ind på keplers og newtons love

samt newtons universelle gravitationslov.

Se evt. min SRP omkring solsystemet (søg solsystemet) og kig på den fysiske del af det. Der er en grundig gennemgang af både newtons og keplers love.

astronomi er jeg ikke så meget inde i... men du kan snakke om dobblereffekt, den klassiske dobblereffekt, når vi snakker om at analysere lys fra forskellige galakser. Galakserne bevæger sig jo. Dette kan ses pga dobblereffekt der forårsager rød- eller blåforskydning

Inddrag her evt. hubbles lov og snak lidt om afstandsbestemmelse i universet.. hvordan bestemmer du en afstand til en fjern stjerne?

sig til, hvis der skal uddybes


Svar #3
15. juni 2009 af ali112 (Slettet)

kan du ikke forklar mig hvad hubbles lov  er helt.. kan nemlig ikke forstår det


Brugbart svar (0)

Svar #4
15. juni 2009 af sebastian.k (Slettet)

Hubbles lov, kosmologisk lov opdaget af E.P. Hubble i 1929. Ifølge Hubbles lov bevæger fjerne galakser sig bort fra os med en hastighed v, der vokser proportionalt med afstanden s: v = H·s, hvor H er Hubble-parameteren. Loven er grundigt eftervist ved astronomiske observationer, men den præcise værdi af H er usikker (50-100 km pr. sekund pr. megaparsec). Dette skyldes vanskeligheder med at måle præcise afstande, hvorimod hastighederne kan bestemmes med stor nøjagtighed ud fra rødforskydningen af spektrallinjer (se Dopplereffekten). De fleste nyere målinger tyder dog på en værdi på 70 km pr. sekund pr. megaparsec.

Hubbles lov er en konsekvens af Universets ekspansion: I et homogent og isotropt Univers, der ekspanderer, vil alle længder vokse med samme faktor (ellers ville der være en foretrukken retning). Herved bliver den indbyrdes hastighed mellem fx to galakser proportional med afstanden mellem dem. Den inverse Hubble-parameter, 1/H, er et omtrentligt mål for Universets alder; 13-14 mia. år for den angivne værdi af H. Se også Universet.
 

(Den Store Danske)


Skriv et svar til: nødhjælp (fysik eksamen på torsdag)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.