Matematik

Bevis - trekants areal?? HURTIGT!

15. juni 2009 af Booklover (Slettet)

Hejsa.

Har virkelig hurtig brug for hjælp til beviset af en trekants arealformel:

sin (c) = h/a

h = sin(c) * a

T = ½ * a * sin(c) * b                     

Ved det sidste kommer ud af udtrykket ½ * h * g ... men fatter ikke lige hvor h og g forsvinder hen og hvordan a, b og sin(c) kommer ind i udtrykket istedet!?

Smil Marie.


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. juni 2009 af mathon

tegn en skitse

T = ½*ha*a

sin(C) = ha/b ⇔ ha = b*sin(C) som indsat i T = ½*ha*a
giver
 

T = ½*b*sin(C)*a = ½*a*b*sin(C)
 


Skriv et svar til: Bevis - trekants areal?? HURTIGT!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.