Fysik

Strøm og spænding

15. juni 2009 af xchristiinex (Slettet)

Hvad er definitionen er henholdsvis strøm og spænding? :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. juni 2009 af mathon

hvis
to parallelle ledere med afstanden 1 m
tiltrækker hinanden med kraften 2*10-7 N/m
er
strømstyrken 1 A i begge ledere

hvis de to strømledere begge fører strømstyrken I = {I} A
haves

ΔF/L = {I}2*2*10-7 N/m

...................

hvis
den elektrisk, potentielle energiforskel pr ladning mellem to af kredsløbets punkter
er 1 J/C
er
spændingsforskellen mellem de to punkter 1 V


Svar #2
15. juni 2009 af xchristiinex (Slettet)

Det forstår jeg ikke rigtigt?


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. juni 2009 af Jerslev (Slettet)

#2: Det er de officielle definitioner på 1V og 1A.


Svar #4
15. juni 2009 af xchristiinex (Slettet)

okay, men hvad er N for en enhed? altså, N/m


Brugbart svar (0)

Svar #5
15. juni 2009 af Jerslev (Slettet)

#4: Newton.


Svar #6
15. juni 2009 af xchristiinex (Slettet)

okay, tak :)

hvordan kan man så forklare sammenhængen mellem strøm og spænding?


Brugbart svar (0)

Svar #7
15. juni 2009 af mathon

Ohms lov:
U = R*I


Svar #8
15. juni 2009 af xchristiinex (Slettet)

Hvordan kan man forklare det med ord?


Svar #9
15. juni 2009 af xchristiinex (Slettet)

og hvad betyder F/L ?

ΔF/L = {I}2*2*10-7 N/m


Skriv et svar til: Strøm og spænding

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.