Matematik

Kvadratet af et tal..

15. juni 2009 af sabinalouise (Slettet)

Hvordan beviser man at kvadratet af et lige tal er lige, og at kvadratet af et ulige tal er ulige?


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. juni 2009 af kimor (Slettet)

Vi antager, at tallet p er lige. Der findes så et naturligt tal n, så p = 2n.

Kvadrerer vi p finder vi: p= (2n)(2n) = 2*n*2*n = 2*(2n2)

Tallet 2n2 er et naturligt tal. Det vil sige, at vi har fået skrevet tallet p2 som det dobbelte af et naturligt tal, men så har vi jo bevist, at p2 er et lige tal.
 


Brugbart svar (0)

Svar #2
15. juni 2009 af Isomorphician

For ulige: sæt p = 2n + 1


Svar #3
17. juni 2009 af sabinalouise (Slettet)

Okay tak for det, men jeg forstår det ikke helt. Er der en af jer der har mulighed for at komme med et eksempel?


Skriv et svar til: Kvadratet af et tal..

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.