Matematik
at finde X
13. december 2004 af
andreasc (Slettet)
skal finde x:
1/(cos²x) = 1
<=>
1 = cos²x
er i tvivl om hvorvidt jeg kommer videre, håber non vil hjælpe mig med at finde x. på forhånd tak
1/(cos²x) = 1
<=>
1 = cos²x
er i tvivl om hvorvidt jeg kommer videre, håber non vil hjælpe mig med at finde x. på forhånd tak
Svar #1
13. december 2004 af frodo (Slettet)
gør som normalt:
cos^2(x)=1 <=> cosx =1 <=> x=2p*pi,p € Z
cos^2(x)=1 <=> cosx =1 <=> x=2p*pi,p € Z
Svar #2
13. december 2004 af Epsilon (Slettet)
#1: Ej helt ærligt, frodo. Tænk dig nu lige om en ekstra gang :) Dette er jo ikke sandt:
cos^2(x)=1 <=> cosx =1 <=> x=2p*pi,p € Z
I stedet fås:
cos(x)^2 = 1 <=> cos(x) = 1 v cos(x) = -1
og dermed
cos(x) = 1 <=> x = (2*pi)p, p E Z
cos(x) = -1 <=> x = pi*(2p-1), p E Z
eller kort; x = pi*p, p E Z
//Singularity
cos^2(x)=1 <=> cosx =1 <=> x=2p*pi,p € Z
I stedet fås:
cos(x)^2 = 1 <=> cos(x) = 1 v cos(x) = -1
og dermed
cos(x) = 1 <=> x = (2*pi)p, p E Z
cos(x) = -1 <=> x = pi*(2p-1), p E Z
eller kort; x = pi*p, p E Z
//Singularity
Skriv et svar til: at finde X
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
