Matematik

toppunkt og faktorisering

17. juni 2009 af maizenakagemanden (Slettet)

Hej.

Jeg har 2 spørgsmål, som jeg håber der er nogen der kan svare på..

det første spørgsmål er, hvordan man kan bestemme et toppunkt vha. differentialregning?

det andet spørgsmål er; hvad er faktorisering helt præcist?

På forhånd tak.


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. juni 2009 af Duffy


Svar #2
17. juni 2009 af maizenakagemanden (Slettet)

den giver desværre ikke svar på hvordan toppunktet kan bestemmes vha differentialregning ..


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. juni 2009 af Duffy

Joh, da! !

Prøv nu at læse under overskriften "Toppunkt i et andengradspolynomium"

Her står jo netop at f '(x) = 2ax+b , dette sættes så lig med nul...


Svar #4
17. juni 2009 af maizenakagemanden (Slettet)

så det vil sige, at den måde et toppunkt bliver bestemt på vha differentialregning, det er ved at sætte f'(x)=2ax+b = 0 ?


Brugbart svar (0)

Svar #5
17. juni 2009 af mathon

f(x) = ax2 + bx + c = a(x+b/(2a))2 + (-d/(4a)) , a≠0

2axo+b = 0
hvoraf
    xo = -b/(2a)
og
    f(xo) = f(-b/(2a)) = a(-b/(2a)+b/(2a))2 + (-d/(4a)) = -d/(4a)
 

T = (-b/(2a),-d/(4a))


Brugbart svar (0)

Svar #6
17. juni 2009 af mathon

faktorisering = omskrivning til faktorer (gangestørrelser)

hvis et polynomium, P(x),  har roden β
er
(x-β) divisor i P(x)
som så kan skrives
P(x) = (x-β)*Q(x)
hvor
Q(x) er én grad lavere end P(x)

............

hvis
P(x) = ax2 + bx + c = a(x2 + (b/a)x + (c/a))
har to rødder
kan P(x) skrives

(a*x2-1-1)*(x-rod1)(x-rod2) = a(x-rod1)(x-rod2)


Svar #7
17. juni 2009 af maizenakagemanden (Slettet)

mange tak!


Skriv et svar til: toppunkt og faktorisering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.