Dansk

De skriftlige karaktere i dansk 2009, strenge?

18. juni 2009 af klynk (Slettet)

Ude på mit gymnasium har vi fået de skriftlige karaktere i dag. Har simpelthen hørt så mange der har fået en lille karakter i forhold til hvad de plejer. Folk der plejer at få 10-12 har fået 4???

Er det bare min klasse eller oplever andre det samme?


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. juni 2009 af sebastian.k (Slettet)

Det har ikke været tilfælde i min klasse


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. juni 2009 af Jerslev

#0+1: Mig bekendt har det generelt været dårlige opgaver i år.

- - -

mvh

Jerslev


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. juni 2009 af Jekoa (Slettet)

Heller ikke i min har det været tilfældet - snarere tvært imod


Brugbart svar (0)

Svar #4
18. juni 2009 af wuuh_89 (Slettet)

Jeg er enig med #0 karakterene er generelt lavere i alle fagene i min klasse - undtagen matematik. Vi ligger normalt pænt højt i min klasse, altså over middel, men denne gang har over halvdelen fået under 7 i de forskellige skriftlige prøver!

Jeg synes altså også personligt, at mange af opgaverne i var langt sværere end tidligere og end terminsprøven.


Brugbart svar (0)

Svar #5
18. juni 2009 af leonardio (Slettet)

Plejer at få mellem 02 og 07 men fik dog 10 til termins eksamen.. Jeg endte med 12  til den endelige eksamen hvilket jeg aldrig har fået i dansk, så jeg klager ikke. :)


Brugbart svar (0)

Svar #6
18. juni 2009 af HansPH (Slettet)

I min klasse har det været tilfældet. Vi var vel en 4-5 stykker der hev et 12-tal hjem i årskarakter, hvoraf en del er endt på 4. Andre har hevet sig selv op fra 4 til 7, så det har været en blandet landhandel. En del af os regner med at klage og vores dansklærer virkede rimelig pissed over de lave karakterer. Generelt har vi været en god klasse, hvilket karaktererne i de andre fag også afspejler, så mon ikke en del af os bliver sat op.

Problemet med dansk er at der intet fast vurderingsgrundlag er, hvorefter det er op til den enkelte lærer at bedømme opgaven. Dette kan resultere i store udsving når eksamenstiden kommer: efter 3 års tilpasning til en lærers ønsker, dukker der nu pludselig nye krav op.

Om opgaverne var decideret ringe ved jeg om jeg vil hævde: de var ikke fænomenalt godt stykket sammen, men samtidig heller ikke elendige.


Brugbart svar (0)

Svar #7
18. juni 2009 af Jerslev

#6: Problemet med dansk er at der intet fast vurderingsgrundlag er, hvorefter det er op til den enkelte lærer at bedømme opgaven. Dette kan resultere i store udsving når eksamenstiden kommer: efter 3 års tilpasning til en lærers ønsker, dukker der nu pludselig nye krav op.

Det er ikke helt korrekt. Der er krav, der skal være opfyldt til de forskellige karakterer.

- - -

mvh

Jerslev


Brugbart svar (0)

Svar #8
19. juni 2009 af Danzel (Slettet)

 Jeg plejer selv at få 02 i årskarakter, men jeg har så fået 7 til eksamen, så jeg må siges ikke at være enig :)


Svar #9
20. juni 2009 af klynk (Slettet)

I dansk kan det måske også være fordi man var for hårdt på druk den 5. til klokken omkring 9 d. 6. og så skulle op den 7. i dansk.. Det kan jo selfølgelig have nedsat præstetionsevnen for mange.. jeg fik også 12 til terminsprøven og fik så kun 7 her til eksamen. Man kan selfølgelig ikke forvente at få det samme som man har i årskarakter, men sys bar mange rigtig dygtige har fået 4..


Brugbart svar (0)

Svar #10
20. juni 2009 af runedjurhuus (Slettet)

Synes det er meget blandet på min skole. I min egen klasse virker eksamenskaraktererne meget tilsvarende til den givne årskarakter.


Brugbart svar (0)

Svar #11
21. juni 2009 af o1-studie (Slettet)

Jeg kan heller ikke se mig enig i #0.
Jeg ligger normalt til et solidt 7-tal. Jeg valgte kronikken, printeren brød sammen, fik ikke det hele nedskrevet, afleverede den til tiden og fik 10. Jeg kan ikke være andet end tilfreds.
Mvh o1-studie


Brugbart svar (0)

Svar #12
21. juni 2009 af Louise_C (Slettet)

i min klasse er der også flere som er faldet i karakterer. det er netop det du skriver, dem som lå på 10-12 er faldet til 4-7. min er dog stabil.


Brugbart svar (0)

Svar #13
23. juni 2009 af Scherz (Slettet)

#11 Skrev du så ind i hånden? Træls.


Brugbart svar (0)

Svar #14
23. juni 2009 af o1-studie (Slettet)

#13 Ja, det jeg kunne nå.. Manglede noget af min konklusion..


Brugbart svar (0)

Svar #15
26. juli 2009 af Stinsch (Slettet)

Min dansklærer gik det meste af året og forberedte os på, at karakterer i dansk som regel er meget lave ved den afsluttende skriftlige eksamen - en stor del af mine medkursister fik lave karakterer. Jeg ved ikke, hvor smart det er at gå og gøre folk nervøse, selvom det er i en god mening.


Brugbart svar (0)

Svar #16
26. juli 2009 af runedjurhuus (Slettet)

Mener du seriøst, at din lærer gik og forberedte jer på, at i ville få lavere karakterer til eksamen? I mine øjne vidner det om en lærer, der ikke kan finde ud af at vurdere opgaver korrekt (se: for højt). For de er jo ikke generelt for lave - det er uddannede dansklærere - ligesindede med din egen - der vurderer, eller bør vurdere, på præcist det samme grundlag som din egen lærer. Hvis karaktererne i din klasse har været alt for lave, synes jeg det vidner om, at din lærer i stedet generelt har givet for høje karakterer.


Brugbart svar (0)

Svar #17
26. juli 2009 af Stinsch (Slettet)

Netop. Han fortalte os ved studiestart, at vi ikke skulle forvente meget over 2 eller allerhøjst 4 - da prøverne som regel er MEGET svære- hans egne ord.


Brugbart svar (0)

Svar #18
27. juli 2009 af runedjurhuus (Slettet)

Det var da 'pudsigt'. På min skole har størstedelen af vores danskopgaver ellers da været baseret på tidligere eksamenssæt eller lignende - altså opgaver, der er på samme niveau som de 'meget svære' prøver, vi angiveligt ville møde til eksamen. Lyder som om, at i desværre ikke fik tilstrækkelig god undervisning fra hans side, når han så selvsikkert kunne gå ud og proklamere det inden eksamen.


Skriv et svar til: De skriftlige karaktere i dansk 2009, strenge?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.