Matematik

Differentialregning

18. juni 2009 af MadsPalle (Slettet)

Hej Alle!

Har problemer med differentieringen til min mundtlige eksamen  

Der ønskes endvidere et bevis for mindst én af reglerne for differentiation af en sum og en funktion ganget med en konstant :

(f(x) + g(x))' = f'(x) + g'(x)

(k*f(x))' = k*f'(x)

Forstår overhovedet ikke noget af det der, så håber i kan/vil forklare det i babysprog overfor mig

På forhånd tak!

Venlig hilsen

Mads Pallesen


Brugbart svar (1)

Svar #1
18. juni 2009 af kimor (Slettet)

Altså når du skal bevise differentiering, kan du bruge den regel der hedder tretrinsreglen. Kan du den? eller skal jeg give et eksempel?


Svar #2
18. juni 2009 af MadsPalle (Slettet)

du må meget gerne give eksemplet ud fra mit spørgsmål

tak

Mads


Brugbart svar (1)

Svar #3
18. juni 2009 af kimor (Slettet)

Fik vidst nævnt noget omkring tretrinsreglen, men det hører altså ikke til under differention af en sum eksempelvis, men kan derimod bevise differentialkvotienten. Jeg har vedhæftet et ark, som beviser differentionen af en sum; altså (f(x) + g(x))' = f'(x) + g'(x).


Brugbart svar (1)

Svar #4
18. juni 2009 af Louise C (Slettet)

Nu har jeg lige set din fine gennemgang, men jeg forstår ikke hvordan man "bare" kan sige, at grænseværdierne (Δx -> 0) er f ' (x) + g '(x) (sidste linje i dit bevis) Jeg har også skrevet det i mit bevis, men hvordan ved vi det? Jeg troede vi skulle bevise, at f og g er differentiable og derved vidste man, at det var rigtigt, men det vi finder ud af her, tager vel udgangspunkt i at de er differentiable? Hvis du forstår, hvad jeg mener? 

Undskyld jeg lige blander mig, men jeg har også bare siddet og bøvlet med den hele aftenen.


Skriv et svar til: Differentialregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.