Matematik

Rette linjer i geometri

20. juni 2009 af skolebole (Slettet)


Hej, i en af spørgsmålene til min årsprøve i Matematik omhandler rette linjer i geometri. Jeg er bare ikke helt sikker på hvad der skal forstås ved spørgsmålet?

Rette linjer i Geometri
- Redegør for bestemmelse af skæringspunkter mellem to rette linjer. Forklar forbindelsen mellem bestemmelse af skæringspunkter for rette linjer i geometri og løsning af ligninger og uligheder.
 

på forhånd tak :)


Brugbart svar (1)

Svar #1
20. juni 2009 af mathon

l:   y = a1x + b1
m: y = a2x + b2                        skæring kræver

y = a2x + b2 = a1x + b1              hvoraf

a2x - a1x = b1 - b2                    som reduceres til

(a2-a1)x = (b1-b2)                     som for a1≠a2 divideret med (a2-a1) giver

xs = (b1-b2)/(a2-a1)

ys = a1xs + b1


Svar #2
20. juni 2009 af skolebole (Slettet)

Ja, jeg ved egentlig godt hvordan man finder skæringen mellem to rette linjer i et koordinatsystem.. Men hvad med i geometri??


Skriv et svar til: Rette linjer i geometri

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.