Fysik

Hjælp! Er der nogen, der kan forklarer mig transformation?

20. juni 2009 af Frk.Vognsen (Slettet)

Jeg fatter virkelig ikke transformation eller ohms lov i det hele taget. Så er der nogen, der kan forklarer mig det på en pedægoisk måde, så ville det være fantastisk.


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. juni 2009 af Jerslev (Slettet)

#0: Hvilken del af det er du ikke med på? En udledning af begge dele er meget over folkeskoleniveau. Er det brugen af Ohms lov du har problemer med? Og hvordan forholder det sig med transformatorsætningen?


Svar #2
21. juni 2009 af Frk.Vognsen (Slettet)

Ja, det er brugen af ohms lov i forhold til transformation.


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. juni 2009 af mathon

meget kort fortalt:

bygger på:
    1)  induktion
    2)  transformersætningen


Brugbart svar (0)

Svar #4
21. juni 2009 af mathon

induktion
det fænomen
at
et permanent varierende magnetfelt i en spole
frembringer = inducerer en vekselspændingsforskel mellem spolens bøsninger

transformersætningen (ideel transformer)

        Us*Is = Up*Ip


Svar #5
21. juni 2009 af Frk.Vognsen (Slettet)

okay, tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #6
21. juni 2009 af mathon

Ptab = R*Is2

Is = (Np/Ns)*Ip

hvoraf

Ptabs = R*((Np/Ns)*Ip)2 = R*(Up/Us)2*Ip2 = (Up/Us)2 *(R*Ip2) = (Up/Us)2*Ptabp

med
Up = 230 V
Us = 400.000 V

fås

Ptabs = (230/40.000)2*Ptabp ≈ 3,3*10-7*Ptabp
 


Skriv et svar til: Hjælp! Er der nogen, der kan forklarer mig transformation?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.