Matematik
Er mine udregninger korekte?
14. december 2004 af
shack (Slettet)
Har fået følgende sammenhæng mellem nogle værdier:
v = b * a^t (hvor v er noget man skal udregne for olie og t er temperaturen)
Så gives følgende tal:
Olie ved 40 grader ved 100 grader
P 32 5,4
Q 78 9,4
Så skal jeg jo bestemme a.
Har bare brugt følgende formel:
a = x2-x1rod(y2/y1)
Så får jeg at 78-32rod(9,4/5,4) = 1,0121
Er det den rigtige måde?
v = b * a^t (hvor v er noget man skal udregne for olie og t er temperaturen)
Så gives følgende tal:
Olie ved 40 grader ved 100 grader
P 32 5,4
Q 78 9,4
Så skal jeg jo bestemme a.
Har bare brugt følgende formel:
a = x2-x1rod(y2/y1)
Så får jeg at 78-32rod(9,4/5,4) = 1,0121
Er det den rigtige måde?
Svar #1
14. december 2004 af shack (Slettet)
Havde lige opdaget en fejl. Det hedder x1-x2rod(y2/y1)
Så det bliver 78-32rod(5,4/9,4) = 0,988 ??
Så det bliver 78-32rod(5,4/9,4) = 0,988 ??
Svar #2
14. december 2004 af shack (Slettet)
Ups. manglede noget fra tabellen:
Olie ved 40 grader ved 100 grader
P 32 5,4
Q 78 9,4
Sådan burde den se ud...
Olie ved 40 grader ved 100 grader
P 32 5,4
Q 78 9,4
Sådan burde den se ud...
Svar #3
14. december 2004 af shack (Slettet)
Arh den kan ikke lave de dumme mellem rum. Men det er 32 og 5,4
og 78 og 9,4
og 78 og 9,4
Skriv et svar til: Er mine udregninger korekte?
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
