Matematik

plus plus vækst

21. juni 2009 af fryser (Slettet)

Hej!

 Jeg skal snart til eksamen, men kan ikke besvare dette spørgsmål, nogle der kan hjælpe?

spørgsmålet lyder:

1) Forklar hvordan den lineære funktion er karakteriseret ved ”plus-plus-vækst” set i forhold henholdsvis eksponentielle funktioner og potensfunktioner.

PÅ forhånd Tak! :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. juni 2009 af Matkaj

Når x stiger med en fast værdi (dvs. der lægges en fast værdi til x), så stiger y med en fast værdi. fx. stiger y med a når x stiger med 1, når funktionen skrives

y=f(x) =ax+b

Kan vises således:

f(x+k) = a(x+k)+b=ax+b +ak dvs. når x stiger med k stiger y med ak.


Skriv et svar til: plus plus vækst

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.