Generelt

Karaktergennemsnit ganges med 1,xx?

07. juli 2009 af asger2235 (Slettet)

Jeg gennemfører en 2-årig hf, med Engelsk A som tilvalgsfag, sommeren 2010. Jeg vil studere videre med det samme. Hviket tal er jeg så berettiget til at gange mit karaktergennemsnit med? 


Brugbart svar (1)

Svar #1
07. juli 2009 af allan_sim

Du kan gange med både 1,03 og 1,08, dvs. en samlet faktor på 1,1124.


Brugbart svar (1)

Svar #2
11. juli 2009 af klotte (Slettet)

hvorfor 1,03 ?


Brugbart svar (1)

Svar #3
12. juli 2009 af allan_sim

#2.

Fordi et ekstra fag på A-niveau på 2-årigt hf (hvor kun dansk A er obligatorisk) giver ret til bonus A.


Brugbart svar (1)

Svar #4
22. juli 2009 af runedjurhuus (Slettet)

Du får ikke en samlet faktor, som du skriver, på 1,1128 - det er et konstrueret tal, der kun passer på et enkelt gennemsnit (garanteret dit eget). Eksempel: Med et gennemsnit på 10,0 inden bonusordninger, vil det med din "samlede faktor" ende på 10,0*1,1128 = 11,128. Det korrekte er i stedet: 10,0*1,03*1,08 = 11,124 - altså ikke det samme.

Bare for en afklaring :)


Brugbart svar (1)

Svar #5
22. juli 2009 af desert_eye (Slettet)

#4

Du er forkert på den, se på hvad allan-sim rent faktisk skriver, før du skriver.

"Du kan gange med både 1,03 og 1,08, dvs. en samlet faktor på 1,1124." (#1)

Kan ikke se,  hvor du får 1,1128 fra???

btw så  er det ligemeget om du siger 10*1,03*1,08 eller 10*1,1124 da det giver det samme.


Brugbart svar (1)

Svar #6
23. juli 2009 af sHastrup (Slettet)

Jeg tror ikke, at I kan gange med den faktor. Jeg tror allerede, at der står på eksamensbeviset, at dit snit er ganget med 1,03 for ekstra A-niveau. Nu rundes der enten op eller ned, og så ganges der derefter med 1,08.

Eks. Hvis man har fået 8,4 i snit ganges det med 1,03.

8,4*1,03=8,652 rundes op til 8,7 som vil stå på dit eksamensbevis. Herefter ganger universitetet så de 8,7 med 1,08.

8,7*1,08=9,396 rundes op til 9,4.

Havde man derimod som I siger ganget de 8,4 med faktoren 1,1124 ville man få

8,4*1,1124=9,344 som rundes ned til 9,3.

I skal ikke hænge mig op på det, men det er sådan jeg har forstået det.


Brugbart svar (1)

Svar #7
23. juli 2009 af runedjurhuus (Slettet)

Beklager mit indlæg - kan godt se pointen nu. Jeg var ellers af den klare overbevisning, at man ikke kunne sammentrække de to faktorer. Skal så heller ikke være en hemmelighed, at jeg ikke fik topkarakter i matematik :)


Brugbart svar (1)

Svar #8
23. juli 2009 af allan_sim

#6.

Det har du sikkert ret i, men principielt set er det den faktor, der kan ganges med :-)


Brugbart svar (1)

Svar #9
01. august 2009 af Novocaine (Slettet)

#6 Karaktersnittet på eksamensbeviset er skrevet uden bonus. Bonus bliver ikke taget i brug før man ansøger en videregående uddannelse, så det er universitetet der ganger det hele op...


Skriv et svar til: Karaktergennemsnit ganges med 1,xx?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.