Kemi
kemi opg
16. december 2004 af
kiaa (Slettet)
Hej. Ved ik lige hvordan j ska løse denne opg, håber nogen ka hjælpe..
Færdiggør følgende reaktionsskemaer, idet du vælger sandsynlige reaktioner. Navngiv alle organiske stoffer blandt både reaktanterne og produkter. Angiv endvidere i hvert tilfælde, hvilken reaktionstype,der er tale om.
a) CH3-CH2-CH=CH-CH3 + H2O ->
b) CH3-CH=CH2 + HCl ->
c) CH3-CH2-CHBr-CH3 -> CH3-CH2-CH=CH2
Færdiggør følgende reaktionsskemaer, idet du vælger sandsynlige reaktioner. Navngiv alle organiske stoffer blandt både reaktanterne og produkter. Angiv endvidere i hvert tilfælde, hvilken reaktionstype,der er tale om.
a) CH3-CH2-CH=CH-CH3 + H2O ->
b) CH3-CH=CH2 + HCl ->
c) CH3-CH2-CHBr-CH3 -> CH3-CH2-CH=CH2
Svar #3
16. december 2004 af kiaa (Slettet)
nej...... ved ik hvordan jeg skal navngive de her reaktioner..
Svar #4
16. december 2004 af frodo (Slettet)
tja, hvad er det første stof i a)? Det er naturligvis 2-penten /pent-2-en.
Det viser sig nok at være en addition af vand, og hvad kommer der så ud af det? Tjo, det gør vel 2-pentol, eller 3-pentol
Det viser sig nok at være en addition af vand, og hvad kommer der så ud af det? Tjo, det gør vel 2-pentol, eller 3-pentol
Skriv et svar til: kemi opg
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
