Matematik

Bevis for tangenthældning f(x)

01. august 2009 af Garou (Slettet)

Hej alle.

Er der nogen der ved, om der er et bevis for tangenthældningsformlen y = fm(x0)(x + x0) + f(x0)?

Jeg kan intet finde og står med en opgave, hvor man skal bevise alle sine formler. Håber virkelig der er nogen, der kan hjælpe.


Brugbart svar (3)

Svar #1
01. august 2009 af Jerslev (Slettet)

#0: Resoner dig frem.


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. august 2009 af MN-P (Slettet)

Tangenten til y=f(x) er en ret linie  med hældning α=f'(x0) og y0=f(x0) linien går gennem (x0,y0)

y-y0=α*(x-x0)⇒

y=f'(x0)*(x-x0)+y0

y=f'(x0)*(x-x0)+f(x0)


Skriv et svar til: Bevis for tangenthældning f(x)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.