Matematik

Mat. B skriftlig faktorisering

13. august 2009 af SandraJ (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej..

Jeg har et spørgsmål ang. faktorisering, er gået i stå ved denne opgave:

evt. fremgangsmåde til sådan type opgaver.

Faktoriser og forkort (hvis muligt)

x2-4/x+2
 

3xa+12ab/6ab

4s(1+t9-4st/st

Håber meget på jeres hjælp (:

(/ skal læses som en brøkstreg)

Hilsen Sandra J


Brugbart svar (1)

Svar #1
13. august 2009 af Exupery (Slettet)

1) Du har tre kvadratsætninger, og du skal bruge den ene af dem på tælleren. Gæt selv hvilken.

Resultat bliver i sidste ende: x-2

2) Sæt 3a uden for en parentes i tælleren og forkort med nævneren.

Resultat: (x+4b)/2b

3) Du må godt lige skrive den lidt pænere op, så jeg kan se, hvad du mener.

Generelt når du skal løse den her type opgaver, er det meget nyttigt at kende til kvadratsætninger! Du skal i øvrigt kunne dem uden ad til eksamen, så lær dem allerede nu! Det gør livet nemmere. :) Desuden er det godt at vide, hvad det vil sige at sætte noget uden for en parentes.

For en god ordens skyld skal du huske at sætte parenteser. Normal vil din første opgave, som du har skrevet den, se sådan ud:

Hvilket ikke kan forkortes. Du mener nok i virkeligheden:

Og det hedder retteligt:

(x2-4)/(x+2)
 


Brugbart svar (1)

Svar #2
13. august 2009 af Talknuseren (Slettet)

1)

x^2-4/x+2

x^2-4

(x+2)(x-2)/x+2

x-2


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. august 2009 af Talknuseren (Slettet)

2)

3xa+12ab/6ab

3a(x+4b)/6ab

2(x+4b)/b

x+4b/2b
 


Brugbart svar (0)

Svar #4
13. august 2009 af MN-P (Slettet)

#2 & #3

Der skal bruges = når man reducerer.

1)

x^2-4/x+2 =

(x+2)(x-2)/x+2=

x-2
 der er fjernet nogle linier som var forkerte du skal huske at få det hele med hver gang

2)

3xa+12ab/6ab =

3a(x+4b)/6ab =

x+4b/2b


Skriv et svar til: Mat. B skriftlig faktorisering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.