Matematik

find x

13. august 2009 af banker (Slettet) - Niveau: 10. klasse

Jeg har brug for hjælp til at finde x i denne ligning:

600 / (1+x) + 600 / (1+x)^2 = 1000

Kan nogen hjælpe mig?


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. august 2009 af Daniel TA (Slettet)

Hvad er du selv nået frem til?


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. august 2009 af juventuz (Slettet)

600/(1+x)+600/((1+x)2)=1000

600/((1+x)2)=1000-600/(1+x)

600=(1000-600/(1+x))*(1+x)2

osv...


Svar #3
13. august 2009 af banker (Slettet)

Tak for hjælpen, men hvordan isoleres så X?


Brugbart svar (0)

Svar #4
13. august 2009 af Wacher (Slettet)

Den letteste og hurtigste måde er blot at solve ligningen på din lommeregner :)


Brugbart svar (0)

Svar #5
14. august 2009 af juventuz (Slettet)

#3

Tak for hjælpen, men hvordan isoleres så X?

600=(1000-600/(1+x))*(1+x)2 gang ud, så du får en pæn andengradsligning. ordn den så, så der står 0=... Så løser du denne ligning som en normal andengradsligning og får svarene - så vidt jeg husker, er der 2 løsninger :-)


Skriv et svar til: find x

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.