Kemi

Hvor mange gram KMnO_4

13. august 2009 af Mupe (Slettet)

Hej jeg har nogle spørgsmål som jeg håber nogen kan hjælpe mig med:

Der skal fremstillges en kaliumpermanganat-opløsning, som skal anvendes til titrering.

1) Beregn hvor mange gram KMnO4, der skal afvejese til fremstilling af 4,0 L 0,030 M opløsning'

Den fremstillede opløsning anvendes til renhedesbestemmelse af FeSO4 • 7 H2O - holdig prøve:

MnO4- + Fe2+ → Mn2+ + Fe3+

2) Bestem reaktionsligningen, idet oxidationstal og metode vises tydeligt.

Vil meget gerne have en forklaring med :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. august 2009 af Merit-HB (Slettet)

Vi skal have 4 liter af en 0,030 M opløsning. KmnO4 har en Molarmasse = 118,04 g / l

Du skal dog kun have 0,030 M , i stedet for 1 M , hvorfor du ganger 118,04* 0,030 = 3,5412, det ville være hvor mange gram KMnO4 der er i en 1 Liters 0,030 M opløsning, men da du har 4 liter siger vi blot 3,5412*4 = 14,1468

Håber det er rigtigt og det gav mening, jeg er blot en ny elev af kemi så kan ske jeg tager fejl.


Brugbart svar (1)

Svar #2
13. august 2009 af Darwin (Slettet)

#0.

Ad 1)

n = c × V = (0.030 M)(4 L) = 0.12 mol, så m = n × M = (0.12 mol)(158.034 g/mol) = 19 g.

Ad 2)

Oxidationstal. Venstre side: Mn = +7, Fe = 2+.   Højre side: Mn = 2+, Fe = 3+. Mn falder med 5, mens Fe stiger med 1, så:

MnO4- + 5 Fe2+ → Mn2+ + 5 Fe3+

Ladning. Venstre side: +9.   Højre side: +17. Ladning afstemmes ved at placere 8 H+ på venstre side og hydrogen-/oxygenatomer afstemmes ved at placere 4 H2O på højre side:

8 H+ + MnO4- + 5 Fe2+ → Mn2+ + 5 Fe3+ + 4 H2O.


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. august 2009 af mathon

2) i oversigt


Svar #4
13. august 2009 af Mupe (Slettet)

Mange tak .. Havde også fået regnet mig frem til det rigtige i 1) så (:


Skriv et svar til: Hvor mange gram KMnO_4

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.