Matematik

Kan I hjælpe mig med isolering af en variabel?

13. august 2009 af Booklover (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej igen.

Endnu engang må jeg ty til jeres fantastiske hjælp ... jeg kan simpelthen ikke finde ud af svaret til følgende opgaver:

1) Isoler t af ligningen:

Vt = Vo · (1 + b · t)3

2) Isoler f af ligningen

1/f = 1/a + 1/b

Jeg har ingen ideer, og må faktisk tilstå at jeg er kørt helt fast med disse opgaver :s

Vil I ikke nok vise mig hvordan jeg udregner opgaverne trin for trin? Jeg har ufattelig brug for at lære at isolerer en variabel i en ligning...

Smil

Marie.


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. august 2009 af Daniel TA (Slettet)

1)

Vt=V0(1+bt)3 <=>
Vt/V0=(1+bt)3 <=>
(Vt/V0)1/3=1+bt <=>
(Vt/V0)1/3-1=bt <=>
((Vt/V0)1/3-1)/b=t

2)

1/f=1/a+1/b <=>
f=[1/a+1/b]-1


Svar #2
13. august 2009 af Booklover (Slettet)

Daniel, du har lige reddet min dag :) Kan virkelig ikke takke dig nok! Du er jo et geni!!!!


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. august 2009 af Daniel TA (Slettet)

Jeg har kun reddet din dag, hvis du har forstået hvad jeg har lavet. Har du det?


Brugbart svar (0)

Svar #4
13. august 2009 af mathon

2)

eller
som ofte benyttet

1/f = 1/a + 1/b

1/f = (b+a)/(ab)                når brøkerne er forlænget og sat på fælles brøkstreg

f = ((ab)/(a+b)                 dvs. nævnerprodukt over nævnersum


Svar #5
13. august 2009 af Booklover (Slettet)

Ja, jeg forstår begge jeres udregningsmetoder, - jeg trængte bare til et skub i den rigtige retning :) Tusind tak!


Skriv et svar til: Kan I hjælpe mig med isolering af en variabel?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.