Kemi

mængdeberegning

13. august 2009 af biqqu (Slettet) - Niveau: B-niveau

nogen der også lige kan hjælpe mig med denne opgave?

REaktionsskema: CaCO3 --> CaO + CO2

Beregn molarmassen af alle 3:

CaCO3 = 100,09 g/mol

CaO = 56,08 g/mol

CO2 = 44,01 g/mol

- Ved opvarmning bruges 10 g. CaCO3

... Hvor stor masse calciumoxid og carbondioxid dannes der?

´n=(m/M) = (10/100,09) 0 0,9991 mol

gør j det rigtigt?
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. august 2009 af Darwin (Slettet)

#0.

Ja, du er på rette vej.

n = (10 g)/(100.09 g/mol) = 0.1 mol

Calciumoxid: m = (0.1 mol)(56.08 g/mol) = 5.6 g

Carbondioxid: m = (0.1 mol)(44.01 g/mol) = 4.4 g


Svar #2
13. august 2009 af biqqu (Slettet)

#1 jeg får 10/100,09 = 0,9991 mol og IKKE 0,1 mol :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. august 2009 af Darwin (Slettet)

#2.

Jovist, men hvorledes du udregner 10/100.09 til 0,9991 er mig en gåde. Du må naturligvis mene 0,09991. Evt. en tastefejl på lommeregneren.


Skriv et svar til: mængdeberegning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.