Matematik

LIGNINGER MED PARENTESER!

13. august 2009 af MariaSoe (Slettet)

Er der nogen der kan hjælpe mig med disse ligninger? Jeg er virkelig desperat, har glemt hvordan man gør! Og har lige fået det får som lektie til i morgen.

2 - 5(x - 6) = 4(7-x) + 7

og ...

- 2x + 4(x - 7) = 3(x - 1) - x

håber der er nogen der vil svare! :-)


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. august 2009 af ibibib (Slettet)

2 - 5(x - 6) = 4(7-x) + 7

2 - 5x + 30 = 28 - 4x + 7

- 5x + 4x = 28 + 7 - 2 - 30

- x = 3

x = - 3

Prøv selv den næste


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. august 2009 af MN-P (Slettet)

gang ind i parenteserne

træk sammen

fjern x-er på den ene side

fjern tallene på den anden side

del med tallet foran x

-------------------------------

Husk ved ligninger må man:

trække lige meget fra på begge sider

lægge lige meget til på begge sider

gange med samme tal på begge sider og

dividere med samme tal på begge sider

Lykkes det ikke kan du få mere hjælp.


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. august 2009 af Daniel TA (Slettet)

Problemet er vist paranteserne, så jeg viser lige hvordan man ganger ind i en parantes:

5(x-6)=5x-5*6=5x-30

Altså ganger du ind på alle led


Svar #4
13. august 2009 af MariaSoe (Slettet)

Tak alle sammen! prøver lige at sidde lidt med det, vender tilbage når/ hvis jeg får brug for mere hjælp :-)


Svar #5
13. august 2009 af MariaSoe (Slettet)

Er der nogen der kan hjælpe mig med den næste? Forstår den ikke.

- 2x - 3 (x+4) = -6x - (12 - x)


Brugbart svar (0)

Svar #6
13. august 2009 af MN-P (Slettet)

- 2x - 3 (x+4) = -6x - (12 - x) ganger alle led i parentesen med 3, læg mærke til at jeg gemmer resultatet i en parentes

- 2x - (3x+12) = -6x - (12 - x) der står - foran begge parenteserne, det betyder, at når du hæver parenteserne skal du samtidig ændre fortegnene inde i parenteserne.

meller ( og 3 samt mellem ( og 12 står der et usynligt+, det skal også ændres.

-2x -3x-12=-6x-12+x  trækker sammen

-5x-12=-5x+12      hovsa! lægger lige 5x til på begge sider

-12 = 12                 det passer jo aldrig, så er der ingen læsning til ligningen.

Denne lidt iriterende opgavetybe støder man sommetider på. Det er bare iriterende, men virkeligheden er jo heller ikke altid til at blive klog på og der støder man somme tider på problemer som denne ligning.


Svar #7
13. august 2009 af MariaSoe (Slettet)

Okay. Ja det er irriterende sådan nogoet, men mange tak for hjælpen :-)


Brugbart svar (0)

Svar #8
17. marts 2013 af sararacic (Slettet)

4 * (3x - 7) = 8


Brugbart svar (0)

Svar #9
17. marts 2013 af sararacic (Slettet)

6 * (2x + 4) = 48


Brugbart svar (0)

Svar #10
17. marts 2013 af sararacic (Slettet)

3 * (2x - 8) + 5 = 11


Skriv et svar til: LIGNINGER MED PARENTESER!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.