Matematik

Reduktion af et stykke

14. august 2009 af Aqua (Slettet)

Er der en, der kan reducere følgende stykke: (4√x+1)^2-(√x+1)^2?


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. august 2009 af Isomorphician

(4√(x) + 1)2 - (√(x) + 1)2 =

(4√(x))2 + 12 + 2(4√(x)) - (√(x))2 - 12 - 2√(x) =

prøv selv herfra.


Svar #2
14. august 2009 af Aqua (Slettet)

(4√(x+1))^2 - (√(x+1))^2 = 16(x +1) - (x +1) = 15(x + 1) =

15x + 15

eller

[(4√x) + 1]^2 - [(√x) + 1]^2 = 16x + 8√x +1 - (x + 2√x + 1) =

15x + 6√x


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. august 2009 af mathon

(a*b)2 = a2*b2

prøv først med

(4*√(x))2 - (√(x))2


Brugbart svar (0)

Svar #4
14. august 2009 af mathon

mener du
         1)  (4√(x)+1)2-(√(x)+1)2
eller
         2)  (4√(x+1))2-(√(x+1))2


Brugbart svar (0)

Svar #5
14. august 2009 af mathon

se
http://peecee.dk/upload/view/186065


Skriv et svar til: Reduktion af et stykke

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.