Matematik

potens funktion opgave

15. august 2009 af matemati (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej alle sammen

Sidder kikker på en opgave, men er bare helt gået i stå..

Opgave lyder.:

Sammenhængen mellem diameter og brudstyrke for en bestemt type fiskeline

fremgår af tabel.:

diameter i mm                              Brudstyrke i kg.

0,16                                               2,40

0,18                                              3,15

0,20                                               3,80

0,22                                             4,30

0,25                                             5,30

0,30                                             7,70

0,35                                             10,40

0,40                                             13,00              

0,45                                            16,30

0,50                                           20,00

Bestem konstanterne a og b

Bestem brudstyrke når diameter er 0,60mm

bestem diameteren når brydstyrken er 50kg'

Er der nogen der ved hvordan man løser den

eller nogen der er søde til hjælpe mig i gang

knus allesammen

,


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. august 2009 af kieslich (Slettet)

Der må i opgaven stå hvilken type funktion du skal arbejde med. Er den lineær, eksponentiel eller ???


Brugbart svar (0)

Svar #2
15. august 2009 af allan_sim

#0.

Start med at lave regression på datasættet. På den måde finder du frem til en funktion, der giver dig brudstyrken som funktion af diameteren. Af denne kan du direkte aflæse a og b.

Herefter indsættes de relevante oplysninger i forskriften, og de fremkomne ligninger løses.

Hjælper det dig i gang?


Svar #3
15. august 2009 af matemati (Slettet)

ja det er potens funktion sidder stadig og kikker på den


Brugbart svar (0)

Svar #4
15. august 2009 af kieslich (Slettet)

Hvilket værktøj bruger du: grafregner, Excel eller TIInterActive??


Svar #5
15. august 2009 af matemati (Slettet)

jeg bruger papir og blyant


Brugbart svar (0)

Svar #6
15. august 2009 af kieslich (Slettet)

Så skal du indtegne punkterne i et dobbeltlogaritmisk koordinatsystem, med tykkelsen på x-aksen og brudstyrken på y-aksen.


Svar #7
15. august 2009 af matemati (Slettet)

okey mange tak vil jeg lige lege med.


Brugbart svar (0)

Svar #8
15. august 2009 af kieslich (Slettet)

Efter at du har indtegnet alle punkterne, skal du tegne den bedste rette linie gennem punkterne: ca. lige mange punkter på begge side af linien, og de skal være jævnt fordelt.

Aflæs to punkter linien (x1 , y1) og (x2 , y2). Indsæt i nedenstående formler og du finder a og b.

Brugbart svar (0)

Svar #9
15. august 2009 af kieslich (Slettet)

Undskyld hvis I har fået en masse emails fordi jeg sidder her og retter i mit indlæg. Forsøger at skrive formlerne med Mime Tex, men et eller andet går galt. Forsøger lige igen:


Brugbart svar (0)

Svar #10
15. august 2009 af mathon

potensregression giver

y =f(d) = 70,373612*d1,833411

f(0,60) = 70,373612*0,601,833411 

50 = 70,373612*d1,833411


Svar #11
15. august 2009 af matemati (Slettet)

super prøver jeg du er en skat.


Svar #12
15. august 2009 af matemati (Slettet)

hjælp jeg kan ikke få tallende til at passe

har prøvet med tusinde tal

log(20)-log (2.4)

Log(0,50-log(0,45)

hvad går der galt har siddet med den i timevis


Brugbart svar (0)

Svar #13
15. august 2009 af mathon

50 = 70,373612*d1,833411

d1,833411 = (50/70,373612)

d = (50/70,373612)1/1,833411


Svar #14
15. august 2009 af matemati (Slettet)

kan ikke få a i log til 1.833411 har jeg lagt de forkerte tal ind i log


Brugbart svar (0)

Svar #15
15. august 2009 af kieslich (Slettet)

Hvis du har aflæst punkterne (0,16 ; 2,4) og (0,50 ; 20,0) (HUSK de skal aflæses fra linien) og sætter ind i formlen fås:

I #12 har du sat 0,45 istedet for 0,16.

Afvigelsen fra mathons tal kommer fordi du lægger linien med håndkraft, og han bruger en grafregner.


Svar #16
15. august 2009 af matemati (Slettet)

super tak prøver igen.


Brugbart svar (0)

Svar #17
15. august 2009 af kieslich (Slettet)

Husk i din besvarelse:  "Da punkterne tilnærmelsesvis ligger på en ret linie i et dobbeltlogaritmisk koordinatsystem er der tale om en potensfunktion"


Skriv et svar til: potens funktion opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.