Matematik

Hvor gammel er Hans i dag?

15. august 2009 af Aqua (Slettet)

Hans er i dag 21 år ældre end sin søn Palle. Om 3 år vil Hans være tre gange så gammel som sin søn Palle. Hvor gammel er Hans i dag?

Hjælp: Lad x betegne Palles alder i dag. Så er Hans’ alder i dag x+21. Opskriv en ligning, som udtrykker hvordan situationen er om 3 år.


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. august 2009 af Isomorphician

Palle = x.

Hans = y.

I: y = x + 21

II: y + 3 = 3(x + 3)

To ligninger med to ubekendte. Hjalp det?


Svar #2
15. august 2009 af Aqua (Slettet)

Er det ikke bare sådan her?

x+3 = 3(x-21+3)
x+3 = 3(x-18)
2x = 57
x = 28,5 år


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. august 2009 af Isomorphician

Du indsætter den forkerte variable.

x + 3 = 3(x - 21 + 3)

--->

y + 3 = 3((y-21) + 3)


Svar #4
15. august 2009 af Aqua (Slettet)

Er det så sådan her?

y=x+21
y=3x+6

x+21=3x+6
21=2x+6
15=2x
x=15/2

y=15/2+21
y=57/2

y=28,5


Brugbart svar (0)

Svar #5
15. august 2009 af Isomorphician

Ja.


Skriv et svar til: Hvor gammel er Hans i dag?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.