Matematik

Brøker

16. august 2009 af B-2605 (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Hvordan regner man de her brøker ud ?

1) 24 3/4 + 6 1/2

2) 5/8 + 3 1/2 - 2 3/4

3) 4 2/3 - 8 1/6 + 7 1/3 - 1 5/6


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. august 2009 af mathon

1)    24 3/4  +  6 2/4  =  30 5/4  =  (30+4/4) +1/4 = 31 1/4

........

2)    5/8 + (3 + (4/8)) - (2 + (6/8)) = 3 - 2 + (5/8 + 4/8 - 6/8) = -1 + (3/8) = -8/8 + 3/8 = -5/8


Brugbart svar (0)

Svar #2
16. august 2009 af mathon

omskriv brøkerne så de har ens nævner

husk A b/c  betyder (A+b/c)


Brugbart svar (1)

Svar #3
16. august 2009 af Daniel TA (Slettet)

#2 Måske er der noget jeg slet ikke har forstået, men giver A b/c ikke (Ab)/c?


Brugbart svar (0)

Svar #4
16. august 2009 af mathon

5 3/4 = (5+3/4)             da skrivemåden 53/4 vil blive misforstået


Svar #5
16. august 2009 af B-2605 (Slettet)

Tak for hjælpen (: .  - kunne jeg også få hjælp til den her?

12 4/9 - 3 2/9 + 2 1/3


Brugbart svar (0)

Svar #6
16. august 2009 af Daniel TA (Slettet)

#4 Men så er det indforstået, for det er forkert det du skriver, selvom det desværre er den notation man bruger i folkeskolen :/

#5 Sørg for at nævneren er ens i de tre brøker.


Brugbart svar (0)

Svar #7
16. august 2009 af mathon

(12+(4/9)) - (3+(2/9)) + (2+(3/9))  =  12 - 3 + 2 + ((4/9) - (2/9) + (3/9)) = 11 + (5/9) = 11 5/9


Brugbart svar (1)

Svar #8
16. august 2009 af mathon

det er ikke forkert
men
en tillempet indforstået lineær skriveform, som brøkfolk anvender,
når der ikke kan skrives i to niveauer


Brugbart svar (0)

Svar #9
17. august 2009 af MN-P (Slettet)

#6

Er det nødvendigt at forvirre folkeskoleeleverne mere end højst nødvendigt her

Hind en anden tråd til at korigere "videnskaben" i


Brugbart svar (0)

Svar #10
17. august 2009 af anna0207 (Slettet)

1) 24 3/4 + 6 1/2

Du starter med at give begge brøker en fællesnævner. (Det tal som begge tal går op i)

Fællesnævner: 4 (4 og 2 går op i 4)

Så laver du 24 3/4 til en uægte brøk så den ser sådan ud: 99/4

Så laver du 6 1/2 om til fjerdedele = 6 2/4 = 26/4

Så plusser du tællerne: 99/4 + 26/4 = 125/4

Du kan evt lave det om til et blandet tal.

125/4= 31 1/4

2) 5/8 + 3 1/2 - 2 3/4

Så bruger du samme princip i de andre stykker.

Fællesnævner: 8

5/8 + 28/8 - 22/8 = 11/8 = 1 3/8

3) 4 2/3 - 8 1/6 + 7 1/3 - 1 5/6

Fællesnævner: 6

28/6 - 49/6 + 44/6 - 11/6 = 12/6 = 2


Brugbart svar (0)

Svar #11
17. august 2009 af MN-P (Slettet)

1) 24 3/4 + 6 1/2 =                fællesnævner 4

24 3/4 +6 1*2/2*2=

24 3/4 + 6 2/4=                    helt tal+helt tal samt tæller+tæller med nævner under

24+6 + (3+2)/4=

30 +5/4=                              5/4 = 4/4 + 1/4 =1 1/4

30+1 1/4=

31 1/4

som du kan se er det ikke nødvendigt at lave tallene til uægte brøker

2)

5/8 + 3 1/2 - 2 3/4=                 

5/8+ 3 4*1/4*2 - 2 2*3/2*4=

5/8 + 3 4/8 - 2 6/8=              først hele tal, så 8delene

1 3/8

3)

 4 2/3 - 8 1/6 + 7 1/3 - 1 5/6=

4 4/6 - 8 1/6 + 7 2/6 -1 5/6=

2 0/6= 2

opstillingen kan være anderledes, når man bruger papir og blyant


Brugbart svar (0)

Svar #12
29. april 2010 af Mr.ben (Slettet)

 Hej Allesammen :) kan i hjælpe mig med de her brøker?

15 -8 2/3=?

16 -2 3/8=?

.. Tak hvis i hjælper :)


Brugbart svar (0)

Svar #13
29. april 2010 af mathon


           15 - 8 2/3 = 15 - (8 + (2/3)) = 15 - 8 - (2/3) = 7 - (2/3) = 6 + 1 - (2/3) = 6 + (3/3) - (2/3) = 6 1/3

           16 - 2 3/8 = 16 - ( 2 + (3/8)) = 16 - 2 - (3/8) = 14 - (3/8) = 13 + 1 - (3/8) = 13 + (8/8) - (3/8) = 13 (5/8)
 


Brugbart svar (0)

Svar #14
29. april 2010 af Mr.ben (Slettet)

Tak for svaret Mathon men skal jeg skrive det hele ned?


Brugbart svar (0)

Svar #15
29. april 2010 af mathon

Jeg udtrykte mig med henblik på din detaljerede forståelse.

Hvordan du vælger at skrive, beslutter du suverænt.


Skriv et svar til: Brøker

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.