Matematik

Vikårlig trekant

17. august 2009 af matemati (Slettet) - Niveau: C-niveau

Nogen der kender til trekanter er kørt fast.:

opgave.:

trekant PQR er Vinkel P =35gr. og PR =130

arealet af PQR er 4473.90

Jeg skal finde Sidelængden PQ

Og resterende vinkler.

er der nogen der kan hjælpe mig igang.


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. august 2009 af peter lind

Brug at arealet = ½*PQ*PR*sin(P) til at finde PR. Derefter brug udvidet pytagooras til at QR. Du kan nu bruge sinusrelationen eller udvidet pytagoras til at finde de resterende vinkler.


Svar #2
17. august 2009 af matemati (Slettet)

super tak


Svar #3
17. august 2009 af matemati (Slettet)

hej peter

min trekant går ikke op det er (side længden PQ) jeg skal finde

har siddet med den i 4 timer


Brugbart svar (0)

Svar #4
18. august 2009 af peter lind

Hvad mener du med at trekanten ikke går op?. Længden af PQ finder du af PQ = 2*A/(PR*sin(P)) = 2*4473,9/(130*sin(35gr)


Skriv et svar til: Vikårlig trekant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.