Matematik

Hjælp til ligning

17. august 2009 af christian0710 (Slettet)

Hej jeg er lige ved at lære en masse matematik efter 3 års pause og nu er der lige en ligning jeg ikke forstår som jeg meget gerne ville have lidt hjælp til.

Hvordan løser man x^2/-9 = -4

skal man ikke gange med - 9 på begge sider så man får x^2 = 13 (fordi - 9*-4 = +13??)  Men så synes jeg ikke det stemmer da løsningen på stykket burde være X= 6

Jeg forstår ikke helt dette stykke.

Er der nogle der kan hjælpe?

Mvh

Christian


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. august 2009 af Jerslev (Slettet)

#0: Hvad giver 9*4?


Svar #2
17. august 2009 af christian0710 (Slettet)

Gud ja! Okay har vist siddet her og stenet matematik lidt for længe :P

så er det x^2 = -4*-9 

= kvadratrod af 36 og så er X = 6!

Hehe tak :)


Skriv et svar til: Hjælp til ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.