Matematik

Bestem den afledede funktion

17. august 2009 af Kamelkalle (Slettet)

Vil lige være sikker på, at je gør det korrekt.

Kan det passe at f1´(x)=2*kvad.x  og f2´(x)=(x+5)/((2x-1)^2)?

Vedhæftet fil: 334.jpg

Svar #1
17. august 2009 af Kamelkalle (Slettet)

Nåede ikke lige at rette inden tiden var gået. Her kommer de lige allesammen:

Vil lige være sikker på, at je gør det korrekt.

Kan det passe at

1´(x)=2*kvad.x ,

f2´(x)=(x+5)/((2x-1)^2),

f3´(x)=(x-10)/((x-9)^2)

f4´(x) = (100x^(3/2) + 2x + 5)/ 50kvad.x? (Denne lyder meget sær!)
 


Brugbart svar (0)

Svar #2
17. august 2009 af kieslich (Slettet)

1. du skal bruge (f(x)*g(x))' = f '(x)*g(x) + f(x)*g'(x)

lad f(x) = 4√x + 2x2    => f '(x) = 2/√x + 4x

og g(x) = √x     =>   g'(x) = 1/(2√x)    så er det bare at sætte ind og udregne

2. ( f(x)/g(x) )' = ( f '(x)*g(x) - f(x)*g'(x) )/g(x)2


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. august 2009 af GymnasietsRobinHood (Slettet)

3. (f(g(x)))' = f'(g(x))*g'(x) Den ydre funktion er 1/x + 1 og den indre er x - 9


Svar #4
22. august 2009 af Kamelkalle (Slettet)

okay.. Når jeg differentierer 4kvad.x+2x^2. Er 4 så stadig en konstant og derved 0?

= (0*((2/3)x*kvad.x)+4x)?


Svar #5
22. august 2009 af Kamelkalle (Slettet)

For så får jeg n. 1 til værende:

(4x^(3/2)*(x^2+2*kvad.x+3)/3


Svar #6
22. august 2009 af Kamelkalle (Slettet)

nej... (14x^2)+4x^(3/2)


Svar #7
22. august 2009 af Kamelkalle (Slettet)

Beklager.. Nu får jeg den til 5x^(3/2)+4.. Det må være mit endelige..

I 2) Skal jeg der gå ud fra at f(x)=x-3, g(x)=2x+1 og så bare lade 5 gå ud som en konstant eller hvordan?


Svar #8
22. august 2009 af Kamelkalle (Slettet)

Hvis jeg gør det i 2, får jeg 7/((2x+1)^2)

Kan ikke se, hvorfor jeg skal bruge (f(g(x))' i nr. 3? Det er jo division


Brugbart svar (0)

Svar #9
22. august 2009 af mathon

benyt

(1/(x+a))' =((x-a)-1)' = -(x+a)-2 = -1/(x+a)2


Skriv et svar til: Bestem den afledede funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.