Matematik
Centimeter til Liter - Hvordan?
Hej alle sammen.
Jeg har problemer med en matematikopgave, og jeg vil derfor gerne bede om hjælp.
Opgaven lyder således; En vandtank har følgende mål: Bredde 130cm, Længde 45cm og Højde 50cm.
Min opgave er; Beregn tankens rumfang i liter.
Jeg skal altså regne det om fra centimeter til liter, hvilket jeg har problemer med, og gerne vil have hjælp til.
Derefter kommer denne opgave, som jeg ligeledes gerne vil have hjælp til:
Hvor højt står vandet i tanken, hvis der hældes 150 liter i?
På forhånd tak!
Svar #2
18. august 2009 af Paul Erdös (Slettet)
Til opgave nummer to skal du bare betragte følgende ligning. længde*bredde*højde=rumfang, hvor højden er din ubekendte. Altså 130*45*x=150000. Du skal forestille dig det, som havde du en kasse, med givet længde og bredde, som du derefter skal færddiggøre så den rummer præcis 150 liter.
Svar #3
18. august 2009 af Kasper2009 (Slettet)
Mange tak.
Første opgave er løst, dog har jeg problemer med at ramme 150.000 i den anden? 130*45*25,64 er det nærmeste jeg kan komme resultatet, dog kan jeg ikke ramme 150.000 ligeud.
Nogen der har en løsning på dette problem?
Svar #4
18. august 2009 af Paul Erdös (Slettet)
Du angriber det forkert, hvis du prøver dig frem med forskellige x'er. Du skal løse lignignen eksakt, ved at flytte rundt:
130*45*x=150000
⇒x=150000/(130*45)
Men det er rigtigt at lommeregneren giver at 150000/(130*45)=26.64103, så derfor er du ved at ramme rigtigt.
Skriv et svar til: Centimeter til Liter - Hvordan?
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
