Studievejledning

Større skriftlig opgave?

17. december 2004 af Niki (Slettet)
Er det nødvendigt at anvende nogen form for sekundærlitteratur, hvis man skriver om en tysk roman og bare skal karakterisere hovedpersonen og dennes tanker om sig selv?

Jeg mener --- kan det trække ned, hvis den eneste bog, man har haft gang i, er den tyske roman?

Brugbart svar (0)

Svar #1
17. december 2004 af Peden (Slettet)

Muligvis, det virker lidt spinkelt, hvad siger din lærer?

Brugbart svar (0)

Svar #2
17. december 2004 af frodo (Slettet)

det lyder i mine ører som en lidt tam problemformulering. Men umiddelbart, er der vel intet i vejen for, at det skulle kunne lade sig gøre.

Jeg kan dog kun anbefale dig, at få noget sekundærlitteratur, da det altid er gdt, at have det hele bekræftet!

Brugbart svar (0)

Svar #3
17. december 2004 af Dunnar (Slettet)

jeg skriver i dansk om en roman der ikke har noget sekundær litteratur, så hvs din roman ikke har noget trækker det ikke ned. Men hvis den har, men det du siger er fornuftigt selvom du ikke har brugt den kan det da aldrig trække ned at du tænker selv i stedet for at læse, omformulere og aflevere...

Brugbart svar (0)

Svar #4
17. december 2004 af Lisa18 (Slettet)

Jeg ved ikke, om det ligefrem trækker ned, men det trækker i hvert fald ikke op (så vidt jeg ved). Altså hvis der var noget sekundærlitteratur, trækker det op hvis man kan bruge det rigtigt. Altså man kan jo bruge sekundærlitteraturen til at perspektivere til, fx en anden bog af samme forfatter.. Men nu ved jeg selvfølgelig ikke de nærmere regler for at skrive i tysk..

Som frodo siger, synes jeg også, at det lyder som en lidt underlig problemformulering.. Altså du skal vel komme ind på alt det man "normalt" skal komme ind på når man analyserer en bog, din lærer har nok bare fortalt dig, hvad du skal lægge vægt på.

Men jeg tror, at det er en meget god idé at finde noget sekundærlitteratur.. Jeg skriver lige nu 3. årsopgave i dansk, og er meget glad for at kunne bruge sekundærlitteraturen til at få inspiration fra. Bl.a. har jeg fundet nogle interview fra forfatteren..

Svar #5
17. december 2004 af Niki (Slettet)

Uhmmm..

--- hovedvægten skal lægges på en karakteristik af hovedpersonen - hans billede af sig selv, og hvordan det påvirker hans selvværd og selvopfattelse, at han mister sit arbejde. "desunden skal du inddrage hans forhold til Lämmchen og dets betydning for hans fremtid" --- jeg kan ikke se, hvordan jeg skulle kunne bruge noget sek.litt. til det.... så jeg vil prøve mig frem ohne ;-)

Tak, og held og lykke til jer alle.

Skriv et svar til: Større skriftlig opgave?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.