Matematik

Gange med brøker?

18. august 2009 af emd (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Hejsa alle sammen ;)

Jeg sidder her med noget regning, som jeg ikke rigtig forstår. Har aldrig rigtig været den bedste til regning -men er dog blevet bedre! Nu til mit spørgsmål:

Hvordan løser man denne opgave: 11 2/9*6? 
Jeg er ikke så meget ude efter resultatet, mere bare hvordan jeg gør, så jeg kan huske det fremover!:)
Så hvis der var et eller flere kloge hovedet som ville forklarer mig det, ville det perfekt!

På forhånd, Tak.

Mvh. Emilie


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. august 2009 af anna0207 (Slettet)

 Jeg ville lave det blandet tal (11 2/9) om til en uægte brøk på den her måde: 11 2/9 => 101/9

Og så gange 6 med tælleren. => 101/9*6 =606/9 =67 1/3

Det kan godt være at der er en nemmere måde, men sådan ville jeg gøre det..


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. august 2009 af Isomorphician

6*(11 2/9) =

6*11 + 6(2/9) =

66 + 12/9 =

66 + 1 + 1/3 =

67 1/3

Fra linje 1 til 2 udnyttes at:

11 2/9 = 11+(2/9)


Svar #3
18. august 2009 af emd (Slettet)

Tusind tak for jeres svar!
Jeg vil forsøge mig ad ;-)


Skriv et svar til: Gange med brøker?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.