Matematik

Sætte udenfor parantes :S

19. august 2009 af Gerthi (Slettet) - Niveau: C-niveau

 Hej! Jeg har fået en matematikaflevering for, hvor en af opgaverne lyder:

Først oplyses det at 2a - c = b. Sæt derefter udenfor parantes i udsagnet 10ab + a -5bc og reducer udtrykket. 

Er der nogen, der kan hjælpe mig med det? (:


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. august 2009 af MN-P (Slettet)

10ab + a -5bc og 2a - c = b.

10ab + a -5bc=5b(2a-c)+a indsætter b i stedet for 2a-c

5b*b+a=5b²+a


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. august 2009 af Dynin (Slettet)

#0 indsæt din oplysning b=2a-c i ligningen 10ab+a-5bc og reducer ....

10ab+a-5bc=10a*(2a-c)+a-5*(2a-c)*c=... (prøv selv)


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. august 2009 af Dynin (Slettet)

#1 ja, det er hurtigere ... det så jeg ikke :/


Skriv et svar til: Sætte udenfor parantes :S

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.