Matematik

ligning:trekant

19. august 2009 af dumsen (Slettet)

Hej alle derude...

Sidder med et lidt svær spørgsmål :(

i en retvinklet trekant med areal 7 er den ene katete 3 gange så lang som den anden katete. bestem siddelængderne i trekanten..

håber der er nogle der kan give en forklaring


Brugbart svar (1)

Svar #1
19. august 2009 af NejTilSvampe

formlen for arealet i en retvinklet trekant er  ½a*b

du har den ene katete som er 3 så:

7 = ½*3*b 

løs ligningen for b og du har svaret.


Brugbart svar (1)

Svar #2
19. august 2009 af peter lind

kald længden af den korteste katete x. Den længste katete har så længden 3x. Brug dernæst at i en retvinklet trekant er arealet ½ gange produktet af kateterne.


Svar #3
19. august 2009 af dumsen (Slettet)

nejnej den ene katete er ikke 3 men er 3 gange støre end den anden:)


Brugbart svar (1)

Svar #4
19. august 2009 af keg (Slettet)

sæt den ene katete til x

så ved du at den anden katete er 3x

og derudfra kan du udtrykke arealet med kateterne og du kender arealet


Svar #5
19. august 2009 af dumsen (Slettet)

#2
 

kald længden af den korteste katete x. Den længste katete har så længden 3x. Brug dernæst at i en retvinklet trekant er arealet ½ gange produktet af kateterne.

Så får jeg en ligning der er således : 1/2*(3x)*x=7

hvordan kommer jeg så videre når der er 2 ubekendte?


Brugbart svar (1)

Svar #6
19. august 2009 af sHastrup (Slettet)

#1 Den ene katete er ikke 3. Jeg tror, at du misforstod spørgsmålet. Ligningen du skal løse ser sådan ud

7= ½*x*(3x)

Der var vist nogen, der var hurtigere end mig.

#5 Der er kun én ubekendt.


Brugbart svar (1)

Svar #7
19. august 2009 af NejTilSvampe

  nårh ups XD my bad. Jammen som peter sagde

a= 3b

7 = ½*3b*b

7*2/3 = b^2


Svar #8
19. august 2009 af dumsen (Slettet)

#7
 

  nårh ups XD my bad. Jammen som peter sagde

a= 3b

7 = ½*3b*b

____________

7*2/3 = b^2

hvordan er det du kommer til det resultat? altså fra 2.beregning til 3. er lidt dum nemlig til det :D


Brugbart svar (1)

Svar #9
19. august 2009 af peter lind

#5    Det giver ½*3*x2 = 7


Svar #10
19. august 2009 af dumsen (Slettet)

wiuuuuuvvvvvv :D det bliver rigtigt... i er bare så dejlige inde på denne hjemmeside.. mange tak til jer allee


Skriv et svar til: ligning:trekant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.