Matematik

undersøg om punktet P=(120;832) ligger på linien

22. august 2009 af Charlo0tt3 (Slettet)

hej jeg har meget brug for hjælp da jeg sidder med en aflevering hvs jeg simpelthen ikke kan finde ud af dette stykke, og min lærer vil ikke hjælpe mig.

grafen for en ret linie går gennem punkterne (-1;-11) og (3;17)

bestem en regneforskrift for denne rete linie.

undersøg om punktet P=(120;832) ligger på linien.

på forhånd mange tak :) svar gerne hurtigt, den skal aflevere mandag 24


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. august 2009 af peter lind

En linie der går gennem (x1,y1) og (x2,y2) har hældningen a = (y2-y1)/(x2-x1) Ligningen bliver så y= a(x-x1)+y1 eller y=a(x-x2)+y2. Sæt 120 ind i den fundne ligning. Hvis resultatet bliver 132 ligger den på linien ellers ikke.


Svar #2
22. august 2009 af Charlo0tt3 (Slettet)

Tusinde mange gange tak :) du klog


Svar #3
22. august 2009 af Charlo0tt3 (Slettet)

hov! skal 120 sættes ind der hvor a står?


Brugbart svar (0)

Svar #4
22. august 2009 af mathon

på opfordring:

a = Δy/Δx = (y2-y1)/(x2-x1) = (17-(-11))/(3-(-1)) = 28/4 = 7

b beregnes af

y = ax + b
y = 7x + b
17 = 7*3 + b

b = 17-21 = -4

y = 7x - 4

undersøgelse om P=(120;832) tilhører den rette linje

832         7*120 - 4

832         836
dvs.
P=(120;832) tilhører ikke den rette linje

 


Svar #5
25. august 2009 af Charlo0tt3 (Slettet)

hej hvad betyder : Δy/Δx ?


Brugbart svar (0)

Svar #6
25. august 2009 af peter lind

#3 120 skal sættes ind for x.


Skriv et svar til: undersøg om punktet P=(120;832) ligger på linien

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.