Matematik

Ligninger

22. august 2009 af Vpigen (Slettet) - Niveau: C-niveau

Har her et par ligninger, håber I vil regne dem ud og skrive hvordan I gør!! Et simpelt resultat kan jeg ikke bruge til noget (skriv det ned meget præsict, tak)

8(x-3)=5-2x

6(y+3)=y+3(4-y)

5z-2(z-8)=3(7-3z)+12

Tak på forhånd. Håber virkelig i kan forklare mig hvad I gør linje for linje..  


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. august 2009 af mathon

8(x-3) = 5-2x                        multiplicer ind i parentesen

(8*x-8*3) = 5-2x                   reducer parentesen

(8x-24) = 5-2x                      hæv plus-parentesen

8x-24 = 5-2x                        adder 2x på begge sider og reducer

10x-24 = 5                           adder 24 på begge sider og reducer

10x = 25                              divider med 10 på begge sider

x = 2,5


Brugbart svar (1)

Svar #2
22. august 2009 af MN-P (Slettet)

8(x-3)=5-2x                  ganger begge led i parentesen med 8

8x-24=5-2x                  lægger 2x til på begge sider

8x-24+2x=5-2x+2x     trækker x-erne sammen

10x-24=5                    lægger 24 til på begge sider

10x-24+24=5+24     

10x=29                        dividerer med 10 på begge sider

x=2,9

Man må

lægge lige meget til på begge sider

trække lige meget fra på begge sider

gange med samme tal på begge sider

eller dele med samme tal på begge sider

prøv selv at lave den næste, så ser jeg på den senere


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. august 2009 af MN-P (Slettet)

#1 regnefejl i næstsidste linie


Svar #4
22. august 2009 af Vpigen (Slettet)

Nogen som har lyst til at lave de andre to?

Helst uden tekst i siden, det accepterer min lærer ikke.


Brugbart svar (1)

Svar #5
22. august 2009 af mathon

6(y+3) = y+3(4-y)

(6y+18) = y + (12-3y)

6y+18 = y + 12 - 3y

8y = -6

y = -(3/4)


Svar #6
22. august 2009 af Vpigen (Slettet)

Tak for svarene, men nogen som ville hjælpe med den sidste ligning? .. det er ærlig talt den sværeste for mig


Brugbart svar (0)

Svar #7
22. august 2009 af MN-P (Slettet)

Måske skulle du så begynde at øve dig.


Brugbart svar (0)

Svar #8
22. august 2009 af mathon

...det ville være opmuntrende og kompetencemæssigt meningsfuldt, hvis du havde lært af de to første,
hvorfor
vi fra dig må have et bud på nr. 3

 


Skriv et svar til: Ligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.