Matematik

PLEASE HJÆLP MIG. JEG HAR MANGE LEKTIER

22. august 2009 af diuhdf (Slettet) - Niveau: 10. klasse

Jeg har knoklet meget med den her opgave og jeg fatter nada, er det nogen der vil hjælpe mig.?

Opgaven lyder:

Antallet N(t) af bakterier efter t døgn vokser i en bestemt bakteriekultur efter forskriften N(t)=100*e^0,23t

Bestem N(0) og N(3). Angiv derefter fordoblingskonstaten- og vækstkonstanten pr døgn.

Er det her så rigtigt :

N(0) = 100·e0,23·0 = 100

N(3) = 100·e0,23·3 = 100·e0,69 = 100·1,99372 = 199,372

 

fordoblingstiden: T2 = log2/logk = log2/e^0,23 = log2/log(1,2586) = 3,01368
 

HER KOMMER MIT SPØRGERSMÅL, HVORDAN FINDER JEG VÆKSTRATEN ?


Svar #1
22. august 2009 af diuhdf (Slettet)

vil I være søde o hjælpe ? Tak


Svar #2
22. august 2009 af diuhdf (Slettet)

HALLLLLLLLLOOOO


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. august 2009 af lavard (Slettet)

e^0,23=a, a=1,25860000993

vækstraten er a-1, så vækstraten er 1,25860000993-1=ca.0,25 eller 25%


Brugbart svar (0)

Svar #4
22. august 2009 af mathon

N(t) = 100*e0,23t = 100*(e0,23))t = 100*1,2586t


Svar #5
22. august 2009 af diuhdf (Slettet)

skal jeg angive resultatet i ca. tal ?


Svar #6
22. august 2009 af diuhdf (Slettet)

jeg får resultatet til 125,85% ? right ?


Brugbart svar (0)

Svar #7
22. august 2009 af lavard (Slettet)

nej, du skal trække 1 fra 1,2568 og så gange med 100%


Skriv et svar til: PLEASE HJÆLP MIG. JEG HAR MANGE LEKTIER

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.