Matematik

Vinkelret vektor

23. august 2009 af BigDaddy89 (Slettet)

Hej.

Sidder her og prøver at huske, men kan ikke helt.

Jeg skal bestemme tallet t, således at vektor d står vinkelret på vektor a.

vektor a = (-t  ,  1)     og     vektor d = (0   ,   4)

Håber i kan hjælpe mig.

Mvh. Kenn Nielsen.


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. august 2009 af peter lind

Du skal finde t så a·d = 0


Svar #2
23. august 2009 af BigDaddy89 (Slettet)

Hvordan er det nu jeg regner det ud?

Kan godt huske det der, at hvis en vektor er vinkelret på en anden vektor så er skalarproduktet/prikproduktet = 0

så derfor:

a1b1 + a2b2 = 0

Men så er kan jeg ikke huske mere.. :s


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. august 2009 af kieslich (Slettet)

snyde opgave!!    -t*0 + 1*4 kan aldrig blive 0.  Der er ingen løsning. Prøv eventuelt at tegne vektorerne.


Skriv et svar til: Vinkelret vektor

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.