Matematik

Differential Regning

23. august 2009 af UptiVupti (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej Folkens ;)

Jeg sidder fast i denne her opgave

Funktionen f er givet ved f(x)=3x^2-6x+5

a) Bestem en ligning for den tangent, der har røringspunktet i (2,f(2))

b) Bestem den ligning for den tangent, der har hældningen 12.

c) Bestem en ligningen for grafens vandrete tangent.

Håber nogen kan give mig en hint, på forhånd tak for hjælpen.


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. august 2009 af peter lind

Find f'(x)

Tangentens ligning i (x0,f(x0) ) er y=f'(x0)(x-x0)+y0

Løs ligningen f'(x)=12

Løs ligningen f'(x)=0


Svar #2
23. august 2009 af UptiVupti (Slettet)

Tak for hjælpen Perter Lind, jeg havde glemt at jeg bare kunne bruge formlen


Skriv et svar til: Differential Regning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.