Matematik
Definitionsmængde - hvordan skrives det op?
18. december 2004 af
Mmusse (Slettet)
Altså jeg ved godt, at definitionsmængde kan skrives på flere forskellige måder.
Eksempler:
Dm(f)={xER|0Dm(f)={xER|/=1}
Dm(f)=R\\{2}
/= er "forskellig fra"
E er "tilhører-tegnet"
Osv.
Det, jeg så godt kunne tænke mig at vide, er, hvordan man skriver det, når der er fx 2 værdier, som x er forskellig fra? Altså hvis nu fx x er forskellig fra både 1 og -4/3. Jeg tror, at jeg har lært det i 1. eller 2.g, men min hukommelse har det ikke alt for godt på det punkt... Er der nogen her, der ved det?
Eksempler:
Dm(f)={xER|0Dm(f)={xER|/=1}
Dm(f)=R\\{2}
/= er "forskellig fra"
E er "tilhører-tegnet"
Osv.
Det, jeg så godt kunne tænke mig at vide, er, hvordan man skriver det, når der er fx 2 værdier, som x er forskellig fra? Altså hvis nu fx x er forskellig fra både 1 og -4/3. Jeg tror, at jeg har lært det i 1. eller 2.g, men min hukommelse har det ikke alt for godt på det punkt... Er der nogen her, der ved det?
Svar #1
18. december 2004 af Damon (Slettet)
x forskellig fra 1 V x forskellig fra -4/3
Om det er V/eller eller og/omvendt V afhænger af opgavetypen og derved løsningen
Om det er V/eller eller og/omvendt V afhænger af opgavetypen og derved løsningen
Skriv et svar til: Definitionsmængde - hvordan skrives det op?
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
