Matematik

vandret tangent

24. august 2009 af Pernille-2 (Slettet) - Niveau: B-niveau

hey jeg har en lille opgave jeg roder rundt med :)

En funktion f er gived ved f(x)=2e-ax+3x, hvor a er en konstant. Bestem ved beregning konstanten a, således at funktionens graf får vandret tangent for x=0

Jeg har så differentieret og får 3-2e-xaa

Man plejer jo at sætte den lig med nul, men nu har jeg jo a og x, og her går jeg i stå, HÅBER nogen vil hjælpe mig,

Kærlig hilsen Pernille :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. august 2009 af Danielras (Slettet)

Du skal jo indsætte x=0:

"...således at funktionens graf får vandret tangent for x=0"


Svar #2
24. august 2009 af Pernille-2 (Slettet)

altså 3-2e-0aa=0 og så isolere a ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. august 2009 af Danielras (Slettet)

Ja:

f'(0) = 3-2e0a=0

Og så isolerer du a.


Svar #4
24. august 2009 af Pernille-2 (Slettet)

tusinde tak for hjælpen ;)


Skriv et svar til: vandret tangent

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.