Kemi

Oxidationstal

24. august 2009 af Mupe (Slettet)

Er det nogen der kan hjælpe mig med oxidationstallene til følgende redox:

H2 S+NO3-→SO4-2+NO


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. august 2009 af Darwin (Slettet)

#0.

Da H-atomer per konvention tildeles +1 og da O-atomer tildeles -2 i oxidationstrin fås:

OT(S) i H2S = -2

OT(N) i NO3- = +5

OT(S) i SO42- = +6

OT(N) i NO = +2


Svar #2
25. august 2009 af Mupe (Slettet)

Tak .. Men nu har jeg prøvet nogle gange at få den til at gå op uden at det er lykkes..

Jeg tror mit problem ligger i at jeg har skrevet at S stiger med 8 og N falder med 3.. Derefter skal jeg så skrive i reaktionen så det passer med de 2 tal, men jeg ved ikk hvad jeg skal skrive .. Håber du forstår ..


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. august 2009 af mathon

se


Brugbart svar (0)

Svar #4
25. august 2009 af Darwin (Slettet)

#2.

3 H2S + 8 NO3- → 3 SO42- + 8 NO

Vi afstemmer ladning ved at placere 2 H+ på venstre side og afstemmer H- og O-atomer ved at placere 4 H2O på højre side, så

3 H2S + 8 NO3- + 2 H+ → 3 SO42- + 8 NO + 4 H2O


Svar #5
25. august 2009 af Mupe (Slettet)

Tak ska I have. . Så havde jeg faktisk gjort de rigtig, jeg havde bare talt forkert og kommet til kun at tilføje 2H_2O


Skriv et svar til: Oxidationstal

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.