Matematik

Tal til brøk

25. august 2009 af wes2 - Niveau: 8. klasse

Jeg har fået af vide at 0.1 = 1/10 (en tiende del)

Men hvordan kommer jeg frem til det hvordan finder jeg ud af at 0,1=1/10 ?

Hva med fx  3/7 hvordan finder jeg ud af hvad det svare til i tal `?

I må godt selv nævne nogle bedere eksempler og vise hvordan man gør : )

-Tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. august 2009 af dnadan (Slettet)

Egentligt er dette er spørgsmål om hvor godt du husker.

De vigtigste er:

1/2= 0,5

1/3=0,3333333

1/4=0,25

1/5=0,2

1/6=0,16666666667

1/8=0,125

1/10=0,1

Gør dig selv den tjeneste og husk dette, det vil komme dig til gavn senere hen :-) - 1/7 er efter min overbevisning knap så vigtig(da det sjældent kommer i opgaver)

og nu vil du sikkert spørge, 'jamen hva så hvis det er 2/3?'

Da brøken 1/3 er blevet ganget med 2, skal decimaltallet også ganges med 2, dvs. 2/3=0,66666666666666

Håber det var til en lille hjælp :-)

Fortsat god dag

Mvh. Dan


Svar #2
25. august 2009 af wes2

Taaaak,

og du må også have en god dag ;D


Skriv et svar til: Tal til brøk

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.