Matematik

Find diameter via en korde

25. august 2009 af sbhj (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg har en opgave der siger: en nedgravet tønde er delvis nedgravet det er er på overfladen danner en korde på 125 cm med en pilhøjde på 18 cm. hvordan løses sådan en opgave ?

Venlig Hilsen Søren


Brugbart svar (1)

Svar #1
25. august 2009 af mathon

tegn det


pilhøjden kaldes p
korden kaldes k
radius kaldes r
 

du ser en retvinklet trekant
med
hypotenuse = r
katete1 = (r-p)
katete2 = (k/2)

(r-p)2 + (k/2)2 = r2 og r>(k/2)

hvoraf r beregnes


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. august 2009 af jalo (Slettet)


Svar #3
25. august 2009 af sbhj (Slettet)

Jeg fik et godt svar af mathon og 1000 tak for det og jeres hurtige svar....fornemt og tak til jalo


Brugbart svar (0)

Svar #4
25. august 2009 af mathon

r = (p/2) + (k2/(8p))


Skriv et svar til: Find diameter via en korde

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.