Matematik

Bestem k, i Cirklen ((x)^(2) + (y)^(2) - 10*x + 4*y + k=0)

26. august 2009 af SJPD (Slettet)

hey 

nogen der ved hvordan man:

Bestem k, så cirklen med ligningen

(x)^(2) + (y)^(2) - 10*x + 4*y + k=0

går gennem P(-4;2). Bestem derefter centrum og radius for cirklen.

Ved ikke lige hvordan jeg skal gribe det an.


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. august 2009 af mathon

(-4)2 + 22 - 10*(-4) + 4*2 + k = 0             hvoraf k beregnes


Svar #2
26. august 2009 af SJPD (Slettet)

 Takker.
og hvordan finder man så centrum?

K=-68


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. august 2009 af mathon

x2 + y2 - 10x + 4y - 68 = 0               kvadratkompletteres


Svar #4
26. august 2009 af SJPD (Slettet)

 vil du uddybe kvadratkompletteres?


Brugbart svar (1)

Svar #5
26. august 2009 af mathon

kvadratkomplettere = omskrive på komplet/helt kvadratisk form

cirklen:
x2 + y2 + 2ax + 2by + c = 0

har centrum C(-a,-b) og radius r = √(a2+b2 -c)


Brugbart svar (1)

Svar #6
26. august 2009 af mathon

detaljer
se

Vedhæftet fil:cirkelligning.doc

Svar #7
26. august 2009 af SJPD (Slettet)

 takker mange gange


Brugbart svar (0)

Svar #8
26. august 2009 af PeterHejleJensen (Slettet)

*bukker sig i støvet* :D


Skriv et svar til: Bestem k, i Cirklen ((x)^(2) + (y)^(2) - 10*x + 4*y + k=0)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.