Kemi

Redox

26. august 2009 af chiqqa (Slettet)

Jeg skal afstemme denne redox reaktionsskema

NO3-  + Al --> NH3 + Al(OH)-4  (basisk opløsning)

Jeg har prøvet at løse den, men problemet er at jeg ikke kan få H og O til at passe når jeg har indsat OH- og H2O

håber virkelig nogen gider hjælpe. Mange tak =)


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. august 2009 af mathon

hvilke OT arbejder du med?


Svar #2
26. august 2009 af chiqqa (Slettet)

 +2         0            -3            +4 

NO3- + Al --> NH3 + Al(OH)-4


Svar #3
26. august 2009 af chiqqa (Slettet)

HOV mente

+5        0             -3        +3


Brugbart svar (0)

Svar #4
26. august 2009 af mathon

OT:
N i NO3- = +5
N I NH3 = -3

Al = 0
Al i Al(OH)4- = +3


Svar #5
26. august 2009 af chiqqa (Slettet)

Ja.. det var også ud fra disse ox-tal jeg afstemte videre. På venstre side får man så en samlet ladning på -3 og på højere side på -8.

Dvs der må indgå 5 OH- på venstre side for at det kan passe? Det er så her problemet opstår. Der kommer til at være flere H og O på højre side?

Tak fordi du gider hjælpe :)


Brugbart svar (0)

Svar #6
26. august 2009 af mathon

se


Svar #7
26. august 2009 af chiqqa (Slettet)

Mange tak.. god forklaring =)

Jeg troede bare at H2O og OH skulle skrives på hver sin side.. :S


Brugbart svar (0)

Svar #8
26. august 2009 af mathon

det skal de i mange proceser (som du har prøvet mange af)
men
ikke i alle
men de skal selvfølgelig tilføjes, hvor de mangler - uanset side

...og her var rutinen vist ved at knægte logikken :-)


Skriv et svar til: Redox

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.