Fysik

Densitet

27. august 2009 af Problem (Slettet) - Niveau: C-niveau

En mønt er fremstillet af 90% guld og 10% kobber (angivet i vægt%). Mønten har massen 14,6 g.

Beregn møntens densitet?

Hvordan gør man lige det?


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. august 2009 af Lurch (Slettet)

Du skal slå densiteterne for kobber og guld op, og derudfra regne den samlede densitet med de oplysninger du har fået


Svar #2
27. august 2009 af Problem (Slettet)

Guld = 19,28g/cm^3

Kobber=8,93g/cm^3

Men jeg forstår ikke hvordan jeg skal gøre det?

Formlen er det ikke; Masse / rumfang = densitet ..


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. august 2009 af peter lind

Find hvor meget guld, der er i mønten. Find hvor meget kobber, der er i mønten. Brug vægtfylderne til at finde rumfanget af henholdsvis guld og kobber. Adder de 2 rumfang og du har rumfanget af mønten.


Skriv et svar til: Densitet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.