Matematik

Bestem tallet K så x^2 + 5x +k har netop 1 rod!

27. august 2009 af cleo2000 (Slettet)

Hey.

Jeg er virkelig ikke i stand til at klare denne opgave. Om det er fordi det er ved at være sent, eller hvad, ved jeg ikke.. Men det her er vel mit råb om hjælp! Så håber der er nogen der vil hjælpe :D

Bestem tallet k så x^2 + 5x +k har netop 1 rod.


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. august 2009 af mathon

diskriminanten d skal være lig med 0

dvs
52 - 4*1*k = 0


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. august 2009 af hvadmeddet (Slettet)

Der er tale om et andengradspolynomium. Et andengradspolynomium har netop en rod når diskriminanten er lig 0. Altså skal d=b2-4ac=0.


Svar #3
27. august 2009 af cleo2000 (Slettet)

Jeg takker for de hurtige svar :)

I har reddet min nattesøvn!


Skriv et svar til: Bestem tallet K så x^2 + 5x +k har netop 1 rod!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.